Öt perc alatt elfogta a rendőrség azt a szentesi férfit, aki apja ruhájában próbált késsel kirabolni egy élelmiszerboltot Szentesen. Az álöltözettől remélte, hogy a hatóságok nem ismerik fel – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség ügyeletére csütörtökön, késő este érkezett bejelentés a József Attila utcai rablási kísérletről. A helyszínre járőrök indultak, az ügyeletes rádión kiadta az akkor rendelkezésre álló személyleírást. Ez alapján a rendőrség bűnügyi technikusa a közelben felfigyelt egy férfira, akit sikerült is elfognia.

A férfi ruhájából előkerült az üzletből rabolt 20.500 forint, amivel a 24 éves szentesi lakos nem tudott elszámolni, ezért előállították és kihallgatták. A férfi a beismerő vallomást tett, elmondva, azzal akarta megtéveszteni a rendőröket, hogy bűncselekmény elkövetéséhez az apja ruháit és cipőit vette fel.

A kétes mimikri egy 24 éves férfit takart, akit eddig már tizenegyszer büntettek meg, többek között lopás, zsarolás, súlyos testi sértés, rablás és önbíráskodás miatt. Legutóbbi börtönbüntetéséből tavaly nyáron szabadult, azóta a közelmúltban egy nő kezéből kitépte a táskát. Őrizetbe vették, tettéért akár tíz év börtönt is kaphat.