Kihűlés okozhatta halálát egy bodrogolaszi férfinak, akit a házától körülbelül 70-80 méterre, egy sűrű növényzettel benőtt telken, a földön fekve találták meg - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Bodrogolaszi polgármesterétől szerdán érkezett bejelentés a sárospataki rendőrkapitányságra, miszerint egy 58 éves helyi férfit több napja nem láttak a településen, és lakásában sem találják.

A bejelentést követően a járőrök a keresett férfit házban és annak udvarán is keresték, de nem vezetett eredményre a kutatás. Ezt követően megszervezték a környék részletes átvizsgálását. Ennek során találták meg a holttestet a sűrű növényzettel benőtt telken - ismertette.

Hozzátette: a helyszíni halottszemle során az orvos megállapította a halál beálltát, amelynek okaként elsődlegesen kihűlést vélelmezett, a bekövetkezési idejét pedig néhány nappal korábbra tette. A helyszíni szemle során bűncselekményre vagy idegenkezűségre utaló nyomok, adatok nem merültek fel. A haláleset körülményeit szakértő bevonásával közigazgatási eljárás keretén belül a sárospataki rendőrkapitányság vizsgálja - mondta.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben az elmúlt téli időszakban húszan veszítették életüket kihűlés miatt, az idei tél során pedig már tizenegyen haltak meg.