Kiszabadítottak a fogságból egy magyar nőt Egyiptomban

MTI
2012.02.04. 15:08

Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - nyilatkozta Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete szombaton az MTI-nek. A magyar nőt nagyjából tavaly november közepe óta tartotta fogva egy fiatal egyiptomi férfi, akivel ismerős révén találkozott. Azonban rövid időn belül kiderült, hogy a férfi személyisége egészen más, mint amilyet először igyekezett elhitetni magáról. A nővel rosszul bánt, a külvilágtól elzárva tartotta, bántalmazta, még telefonálnia is csak a férfi jelenlétében lehetett.

A nőnek néhány nappal ezelőtt sikerült valahogy elérnie szüleit, és ők tájékoztatták az egyiptomi magyar nagykövetséget mintegy három nappal ezelőtt. Ezt követően a nagykövetségen azonnal intézkedni kezdtek, felvették a kapcsolatot az egyiptomi hatóságokkal, helyi kapcsolataikkal, a konzul pedig azonnal Hurghadába utazott.

A nőt nem volt könnyű megtalálni, mert ő maga sem tudta, hogy Hurghadának pontosan mely részén van. A követség helyi kapcsolatai és az egyiptomi rendőrhatóság segítségének köszönhetően végül kevesebb mint huszonnégy óra alatt sikerült kiszabadítani a nőt, aki pénteken megérkezett Kairóba, a nagykövetségre, szombaton délelőtt pedig hazautazott Magyarországra. Kveck Péter szerint a férfi ellen egészen biztosan eljárás indul, hiszen az egyiptomi hatóságoknak sem érdekük, hogy az ilyen dolgok büntetlenül maradjanak.