Csoportos garázdaság miatt büntetőeljárás indult négy férfi ellen, akiket február 8-án, este vittek be a VIII. kerületi rendőrkapitányságra a SOTE I. számú Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikájáról – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Velvetet.

A klinikán kora este kértek rendőri segítséget, mert két több fős társaság között szóváltás alakult ki. Egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a konfliktust, amely verekedésig fajult. Az első híradásokban említett személyen kívül senki sem szenvedett sérülést.

Az MTI értesülései szerint a verekedés két család között, egy korábbi tartozás miatt robbant ki. A családtagok egy-egy hozzátartozójukhoz érkeztek, és a klinika folyosóján találkoztak, ekkor valaki követelni kezdte a kölcsönadott pénzt. Neve elhallgatását kérő saját forrásunk szerint az incidens a klinika bejáratánál történt, az intézményen belül, a portánál.

A klinikában nem esett kár, és „semmi olyan nem történt, ami bárkit is megrázott volna” – azt leszámítva, hogy az ott dolgozók meglepődtek a sajtóérdeklődés intenzitásán. Azt nem tudni, mi alapján röppent fel a pletyka a térelválasztó oszlopokról és a pajzzsal védekező rendőrökről, de forrásunk, csakúgy, mint a rendőrség, állítja: ilyenről nem volt szó.