Öngyilkos lett és nem emberölés áldozata az az 51 éves férfi, aki vasárnap hajnalban jelentkezett szívtájéki szúrással a soproni kórházban, ahol a műtőasztalon meghalt - jelentette be Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Közlése szerint az elhunyt férfi "ismert volt öngyilkossági hajlamáról", több kísérletet tett korábban, most pedig egy letöltendő börtönbüntetés előtt állt. Károlyi Zoltán bűnügyi osztályvezető ehhez hozzátette: a férfi korában már kijelentette, hogy testvérét, akit a kórházban megszúrójaként nevezett meg, börtönbe juttatja. Az elhunyt férfi - akinek egy év nyolc hónapos büntetést kellett volna letöltenie - 2008-ban már követett el hasonló öngyilkossági kísérletet.

Akkor a Soproni Városi bíróság kertjében szúrta meg magát, de mentőhelikopterrel Budapestre szállítva sikerült megmenteni az életét - jegyezte meg, hozzátéve: először akkor kezdtek el öngyilkosságra gyanakodni, amikor a férfi véres ingén nem találták szúrás nyomát.
A sajtótájékoztatón elhangzott: a férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélték letöltendő büntetésre, miután vascsővel két rendőrre támadt.