Egy 51 éves tatabányai férfi holttestét találták meg a Fejér megyei Csákberény lakott területétől mintegy 800 méterre; az orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint mielőtt kihűlt, agyvérzést kapott - közölte az MTI-vel a rendőrség vasárnap.

A rendkívüli haláleset körülményeinek tisztázására közigazgatási-hatósági eljárást indított a móri rendőrkapitányság. Az eljárás során egyebek között tisztázni kívánják, mit keresett a férfi Csákberény határában, ahova egyébként saját autójával érkezett - mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendős százados beszámolt arról is, hogy a hétvégén ismét több magatehetetlen, ittas  embert mentettek meg a kihűléstől a Fejér megyei rendőrök.

Székesfehérváron vérnyomokat követve mentek be egy betört ablakú házba. Kiderült, hogy a lakrész tulajdonosa akkor sérült meg, amikor ittasan hazatért, s miután nem találta a kulcsát, kezével lakásajtajának üvegezett részét betörve ment be az otthonába, ahol  sérüléseiről  tudomást sem véve elaludt. Amikor a rendőrök rátaláltak, nulla fok volt a lakásban, így a férfit a kihűlés veszélye, valamint sérüléseinek ellátása miatt kórházba vitték.

A székesfehérvári Piac térről egy átfagyott asszonyt szállítottak vissza tartózkodási helyére, a tekerespusztai rehabilitációs intézetbe. A Palotai útról pedig egy ittas, magatehetetlenül a földön fekvő 21 éves sárkeresztesi férfit, valamint az út egyik buszmegállójából egy ugyancsak ittas, a földön fekvő, 51 éves székesfehérvári férfit kellett kórházba szállítani.