horoszkóp

Két busz és egy kisteherautó ütközött a 83-as főúton

MTI
2012.02.16. 10:55

A havas úton összeütközött két autóbusz és egy kisteherautó csütörtök reggel a 83-as főúton Győr térségében; a teherkocsi utasa súlyosan megsérült, az egyik busz utasai közül pedig hárman könnyű sérüléseket szenvedtek – közölte a rendőrség az MTI-vel.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a Győr felé tartó csuklós busz hátsó része átcsúszott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol ütközött egy érkező kisteherautóval, majd egy busznak is nekisodródott. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Baráth Imre, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóságának ügyeletese az MTI-vel azt közölte, hogy a 81-es főúton három személyautó csúszott össze, személyi sérülés ott nem történt.
Mint elmondta, járhatatlan út egyelőre nincs a megyében, az erős, óránkénti 60 kilométeres sebességű szél miatt azonban hóátfúvásokra lehet számítani. Hóátfúvás nehezítette a közlekedést kora reggel Pannonhalma környékén is. A főutak sónedvesek, a mellékutak, hókásásak, havasak – tette hozzá az ügyeletes.