A közlemény szerint a rendőrség bűnügyi bevetési osztályának munkatársai február 14-én este szolgálati autójukkal haladtak a IX. kerületi Soroksári úton, amikor gépkocsijukba ismerős és jellegzetes szag szivárgott be. A rendőrök leparkoltak és végigjárták a környéket. Egy közeli gyártelep felől érezték legintenzívebben a "fűszagot", ezért oda megpróbáltak bejutni. A telephelyen lévő faházból egy férfi jött ki, akivel beszélgetni kezdtek. Beszélgetés közben a rendőrök próbáltak közelebb kerülni a telephelyen lévő másik épülethez, egy lezárt fémcsarnokhoz, amelynek szellőzőjénél nagyon erősen érezték a szagot.
A szellőző forró volt, az elsötétített ablakokon nem lehetett bevilágítani. A rendőrök a faházat a fémcsarnokkal összekötő folyosóra belépve két különálló helyiséget fedeztek fel, amelyeket kábítószer termesztésére alakítottak át: a helyiségek oldalát és tetejét is alumínium borítású szigetelőanyaggal bélelték ki, a földön különböző méretű virágcserepekben marihuána palánták voltak, a meleget pedig nagy teljesítményű lámpák biztosították.

A látottak alapján helyszínre érkező kábítószer bűnözés elleni szaknyomozók kinyittatták a fémcsarnokot, ahol további palántákat, gondozásukhoz szükséges vegyszereket, melegítő lámpákat, valamint már leszüretelt, száradó leveleket találtak. A helyszínen az igazságügyi botanikus szakértő megállapította, hogy a talált növények életképes marihuána palánták. A két épületben összesen 1391 tövet számoltak össze. Az ültetvény őrzésével megbízott 39 éves férfit elfogták és előállították, az ültetvényeket gondozó 53 éves férfit pedig óbudai lakásáról állították elő néhány órával később.
A két őrizetbe vett férfival szemben a további eljárást visszaélés kábítószerrel bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálata folytatja le, egyben előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására - olvasható a közleményben.