Hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények elkövetése miatt három férfi ellen emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség - írta a sonline.hu. A lányok futtatásából élő másodrendű vádlott 2010-ben rendszeresen pénzt adott a rendőrként szolgáló elsőrendűnek, hogy az jelentse neki, kollégái mikor nem járőröznek-razziáznak azon a környéken, ahol prostituáltjai dolgoztak.

Emellett a rendőr minden hivatalos ok nélkül lekérte a számítógépes nyilvántartásából egy autó adatait a harmadrendű vádlott kérésére, illetve egy büntetőügyben folyamatosan tájékoztatta a feljelentetteket a nyomozás aktuális állásáról, a szakértői véleményről, valamint a feljelentő által elmondottakról. A rendőr folyamatos kapcsolatban állt egy körözött személlyel is, ám nem intézkedett vele szemben, s tartózkodási helyét sem jelentette, azaz segítette a szökésben.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással vádolja az előzetes letartóztatásban lévő rendőrt, a másodrendű ellen kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés, a harmadrendű ellen hivatali visszaélés a vád. A vádhatóság előbbi kettőre letöltendő, utóbbira felfüggesztett börtönt kért.