horoszkóp

Kábítószer hatása alatt állhatott az anyját meggyilkoló tatabányai férfi

MTI
2012.03.20. 12:47

Elképzelhető, hogy kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves tatabányai férfi, aki egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját hétfő délután lakásukban, majd az apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden azt közölte: a nő és a fia között többször volt konfliktus, mert az asszony arra gyanakodott, hogy a fiú időnként kábítószert fogyaszt, ezért a rendőrök vizsgálják, hogy a fiatalember használt-e a bűncselekmény elkövetése előtt tudatmódosító szert.

Az igazságügyi orvos szakértő elsődleges megállapítása szerint az anya testén késszúrás nyomai voltak, illetve a fejét érte halálos ütés, melyet fia egy húsbárddal okozott - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A tájékoztatás szerint az apa nem sokkal a gyilkosság után érkezett haza az Ifjúmunkás úti négyemeletes ház második emeletén lévő lakásba. A szobában nem látta dulakodás nyomát, de az feltűnt neki, hogy a nappaliban a bútorok rendezetlenül állnak.

Léber Gabriella közlése szerint az apa nyugodtnak látta fia viselkedését, ezért nem kérdezte meg, mi történt a lakásban, hanem a konyhába ment, de amint hátat fordított a fiának, az egy másik, nem az anya megöléséhez használt húsbárddal fejbe vágta. Mivel az ütés nem okozott eszméletvesztéssel járó sérülést, az apa és a fia dulakodni kezdett, végül a férfinak sikerült kivennie fia kezéből a húsbárdot. Ekkor a fiú kirohant a lakásból, majd a szomszédos tízemeletes ház legfelső emeleti lépcsőházi ablakából kiugrott és szörnyethalt - tette hozzá a hadnagy.

A megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az apa csak ezt követően ment be a nappaliba, ahol holtan találta feleségét, majd értesítette a rendőrséget.

Az apát a tatabányai Szent Borbála kórházban kezelik. A rendőrség szerint a gyilkosság körülményeinek tisztázása még heteket vehet igénybe.

Balogh Márta, a tatabányai Szent Borbála Kórház sajtóreferense az MTI megkeresésére elmondta: az intézmény nem ad ki információt a fejsérüléssel kezelt férfi állapotáról.