Élete végéig fegyházban kell maradnia annak a 26 éves férfinak, akit előre kitervelten, több emberen, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondott ki bűnösnek pénteken első fokon a Szombathelyi Törvényszék.

Zámbó Ádám Péter 2006-ban több tucat  késszúrással megölt egy idős bolttulajdonost, majd tavaly, szintén brutálisan, édesanyjával is végzett. Mindkét esetben a pénzszerzés, a nyereségvágy volt tettének mozgatórugója, a gyilkosságokat pedig olyan kegyetlenséggel hajtotta végre, hogy a bíróság álláspontja szerint csak a legsúlyosabb büntetést lehetett rá kiróni, és a társadalom megóvása érdekében az elítélt nem helyezhető feltételesen szabadlábra.

A bíró hangsúlyozta: különösen súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy tettét a vádlott az édesanyjának sérelmére követte el, olyan emberre támadva, aki védekezésre képtelen volt, hiszen aludt. A férfi két kalapácsütést mért édesanyjának fejére, majd 37-szer megszúrta, és a torkát is elvágta. A bíróság a vádlottat mellékbüntetésül tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte több mint egymillió forint bűnügyi költség megtérítésére is. A vádlott és védője a tényállás téves megállapítása miatt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész tudomásul vette az ítéletet. Az ügy iratait a Győri Ítélőtáblához terjesztik fel, az ítélet nem jogerős.