Kisbusz és személyautó ütközött az M7-en, nyolcan megsérültek

MTI
2012.03.23. 11:58

Nyolc ember megsérült, amikor két kisbusz és egy személyautó összeütközött péntekre virradó éjjel az M7-es autópályán, Siófok közelében - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint egy ukrán mikrobusz - feltehetően a nem megfelelő követési távolság miatt - belehajtott az előtte haladó moldovai, mikrobuszból és pótkocsiból álló járműszerelvénybe az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán. Az ütközés következtében a moldovai kisbusz és annak pótkocsija az oldalára dőlve nekicsúszott a belső szalagkorlátnak, a külső sávban megálló ukrán mikrobuszba pedig belerohant egy személyautó.

A balesetben a moldovai mikrobusz hét utasa közül két utas súlyosan, míg a jármű vezetője könnyebben sérült meg. Az ukrán mikrobuszban, amelyben a sofőrön kívül hatan utaztak, egy ember súlyos, négy pedig könnyebb sérülést szenvedett. A személygépkocsi vezetője nem sérült meg a balesetben - áll a közleményben. Az autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalát a baleset helyszínén több órára lezárták.