Valószínűleg szándékosan gyújtottak fel egy büfét a tóalmási strandon vasárnapra virradóra,  lopás kísérlete miatt is eljárás indult az ügyben - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

Szabó János, a katasztrófavédelem igazgatóhelyettese elmondta, hogy nem sokkal éjfél után vonultak ki a nagykátai tűzoltók Tóalmásra, ahol a strand mögötti területen egy négyszer tizenöt méter alapterületű büfé tetőtere égett. A lángokat eloltották, de mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Elképzelhető, hogy nemcsak gyújtogattak, hanem lopni is akartak az éjjel a tóalmási strandon - tájékoztatta a helyszíni szemle alapján Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr - főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-t.
A tűzeset kapcsán ismeretlen tettes ellen lopás kísérlete miatt indítottak eljárást. A körülmények tisztázásához a tűzvizsgálati eredményre, valamint a büfé tulajdonosa által készített leltárra is szükség lesz - közölte a PMRFK szóvivője.