Országos körözést adtak ki az ellen a 24 éves román férfi ellen, aki egy szóváltást követően vasárnap Nagykanizsán elgázolt két román állampolgárt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

A rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint egy 10-12 fős román társaság tagjai közül két férfi szóváltásba került egy harmadikkal. Ez utóbbi távozni akart a helyszínről, ezért beült a kocsijába. Az eddigi információk szerint a másik két férfi próbálta megállítani a már mozgó járművet, de az mindkettőjüket elsodorta, így kerültek a kocsi alá. Az autót vezető 24 éves férfi ezután megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A két elgázolt férfit a nagykanizsai kórházba szállították, mindketten nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek. Az MTI más forrásból úgy tudja: a román sérültek egyike 23 éves, a másik 35 éves, mindkettőjüket nyílt sípcsonttöréssel kezelik.

A zalai rendőrök vasárnapi felhívása nyomán még az esti órákban Nagykanizsán, egy társasház parkolójában megtalálták és lefoglalták azt a román rendszámú, szürke színű gépkocsit, amellyel a tettes közlekedett. Az autót vezető 24 éves román férfit azonban továbbra is keresik, országos körözést adtak ki ellene.