Őrizetbe vettek két afrikai származású férfit, a gyanú szerint ugyanis egy hete bedrogoztak és megerőszakoltak két tinilányt egy budapesti szállodában – írja a police.hu. Az egyik, tizenhétéves lányt onnan vitték a VII. kerületi toxikológiai intézetbe, már életveszélyes állapotban - már a szállodában újra kellett éleszteni, később gépi úton lélegeztették. Szervezetében nagy mennyiségű ópiátszármazék volt. Március 28-án, szerdán elhunyt.

A vizsgálat során egyértelművé vált, hogy a fiatal lány szervezetébe nem külsőleg, például injekcióval jutott be a kábítószer. A BRF Életvédelmi Osztályának nyomozói kiderítették, az elhunyt és annak barátnője múlt hét csütörtökön - vélhetőleg nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztását követően - még ismeretlen körülmények között egy belvárosi szállodába mentek, ahol kibéreltek két szobát. A két fiatal lány szervezetében kábítószer volt, mely magatehetetlen és védekezésre képtelen helyzetbe hozhatta őket, és a vizsgálatok emellett közösülésre utaló jeleket találtak, valószínűleg megerőszakolták őket.  A hatóság az eddig beszerzett információk alapján nem zárja ki, hogy azt a lányok italába töltötték. Igazságügyi orvos szakértő  vizsgálja az elhunyt fiatal lány halálának pontos okát. jelenleg toxikológiai, pszichológus és orvos szakértő bevonásával folyik a vizsgálat.

A két férfit gyorsan beazonosított: egyiküket hétfőn késő este, a lakóhelye előtti közterületen fogták el, a másik csütörtökön, önként jelentkezett az egyik fővárosi kapitányságon. A 28 és 36 éves férfi ellen a BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja jelenleg az eljárást.