7,5 millió forint értékű arany ékszert rabolt három szerb férfi Szegeden. A férfiak még szerdán rabolták ki az üzletet, az eladókat könnygázspay-vel ártalmatlanná tették, majd távoztak a helyszínről - jelentette az MTI.

Az egyik eladónak sikerült bekapcsolnia a riasztót, a rendőrség azonnal a helyszínre ért, majd gyors adatgyűjtést és tanúkihallgatást követően elrendelték a gyanúsítottak autójának körözését.

Nem sokkal a rablás elkövetése után észre is vették a járművet az 55-ös úton a mórahalmi rendőrörs munkatársai, utánaindultak, félreállították, majd igazoltatták a benne ülő két fiatalembert.

Egyikőjük, a 23 éves sofőr nagyon zavartan viselkedett, ez feltűnt a rendőröknek, ezért fölnyittatták a csomagtartót, ahol a harmadik férfi rejtőzött a megszerzett zsákmánnyal együtt - közölte a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

Kihallgatásukkor kiderült, hogy előre megtervezték a rablás részleteit, és kifejezetten ezért érkeztek Szegedre. Egyikőjük azzal indokolta tettét, hogy nehéz körülmények között élnek Szerbiában.