Két holttestet találtak csütörtök délelőtt egy tapolcai családi házban, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a középkorú férfi és nő életét - közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) orvos igazgatója az MTI-vel.

A riasztást nem sokkal 10 óra után kapták a mentők, a tapolcai esetkocsi személyzete csak a halál tényét tudta megállapítani - mondta Czirner József. Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban azt közölte: a körülmények tisztázása és a helyszínelés folyamatban van, utóbbi várhatóan estig tart. Arra egyelőre nem tudott választ adni, hogy az elhunytak bűncselekmény következtében vesztették-e életüket. A halál okát a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a szomszédok hívták a rendőrséget és a mentőket, miután sikoltozást hallottak a házból. A kisváros zsákutcáját a rendőrség lezárta. Kómár Viktória közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, az épület előtt népes rokonság gyászolja az elhunytakat.

A mentőket és a rendőrséget értesítő szomszéd, Kovács Elemér az MTI tudósítójának elmondta, hogy a városban jól ismerték a három iskoláskorú gyermeket nevelő, példás életet élő családot. Negyed 11 körül kiabálásra lettek figyelmesek, az otthon tartózkodó nagyszülők kértek tőlük segítséget. A Kölcsey utca végén lévő telken két különálló családi ház áll egymással szemben, a két 40 év körüli ember holttestét az egyik házban találták meg.