A gazdája szeme láttára lőtt agyon egy kutyát egy rossz címen intézkedő rendőr a texasi Austinban – írja a Gawker. Thomas Griffin rendőrt egy családi veszekedés hangjaira hívták ki a környékbeliek, ő azonban tévedésből egy másik házba, a negyvenéves Michael Paxton portájára térd be, aki épp kutyájával, Ciscóval játszott a kertben.

Paxton vallomása szerint ahogy Griffin meglátta őt, azonnal elővette a revolverét, és amikor Cisco elindult a rendőr felé, az szó nélkül lelőtte az állatot. "Kiabáltam neki, hogy ne lőjön, mert nem fogja bántani a kutya, de nem hallgatott rám" – mesélte az eset után sokkos állapotba kerülő Paxton. Az csak a lövés után derült ki, hogy Griffin eltévesztette a házszámot, és valójában a szomszéd házban kellett volna intézkednie.

Az austini rendőrkapitányság az esettel kapcsolatban sajtóközleményt adott ki, miszerint Griffin jogosan használta a fegyverét, mivel veszélyben érezte a testi épségét, ugyanakkor azt is állítják, hogy a tévedés kiderülte után a rendőr bocsánatot kért a kutya miatt Paxtontól. Paxton verziója szerint bocsánatkérés nem hangzott el, és a kutyája elvesztése miatt feldúlt férfi egy Facebook-oldalt is indított az eset után, Justice for Cisco, vagyis Igazságot Ciscónak címmel, amelynek néhány nap alatt több mint hatvanötezer követője lett.