A Kisalföld.hu szerint két ember halt meg, amikor egy presszó tulajdonosa lelőtte az előző este kirakott vendégeket. A lövöldözés a Bercsényi ligetben történt a lap szerint. A tulajdonos egy sörétes puskával tüzelt. Az egyik férfit számonkérés közben, a másikat menekülés közben az autójában lőtte agyon.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvet kérdésére elmondta, hogy a presszó tulajának engedélye volt a fegyverre. Az eset oka az volt, hogy a presszó 30 év körüli tulajdonosa és a két hasonló korú áldozat régóta haragosok voltak. Tegnap este a két férfi társasága hangosan mulatott a lokálban, emiatt kitette őket a tulaj.

Másnap délelőtt 11 óra felé a két férfi kérdőre vonta a tulajdonost, ekkor fajult a vita lövöldözésig. Kocsis Tünde szerint a mentők egy óráig küzdöttek a két férfi életéért. Később maga a tulajdonos jelentkezett a 112-es segélyhívó számon, és jelentette mi történt. Őt ezután előállították, nem is tanúsított ellenállást. Délután 3 órakor közölte a rendőrség: a férfit őrizetbe vették. Kihallgatása során önvédelemre hivatkozott.


Nagyobb térképre váltás

Az Index megtudta, hogy annál a Vadkan presszónál történt a gyilkosság, ami a rendőrszóvivő szerint "egy konszolidált hely, nem egy talponálló". A rendőrség a helyszínelés idejére egyébként lezárta a presszóhoz vezető utakat.