A rendőrség kedd este tartott házkutatást egy 40 éves német nő lakásában, Gießen közelében. A Spiegel beszámolója szerint a rendőrök egy lezárt hűtőtáskában két csecsemő holttestére bukkantak, majd a keresést tovább folytatva, szerda reggel a lakáshoz tartozó garázsból egy harmadik csecsemő teste is előkerült. A rendőrség szándékos emberöléssel vádolja a lakás tulajdonosát, aki jelenleg börtönbüntetését tölti csalásért.

Az első vizsgálatok szerint a három gyermek nem azonos időben született.  A nő és a tanúk meghallgatását kezdeményezte az ügyészség. A Dapd hírügynökség szerint egy csalás miatt hat hónapos börtönbüntetését töltő négy gyermekes anya lehet a gyanúsított, aki ötödik gyermekét a börtönben szülte meg. A kicsit nevelőszülőknél helyezték el, mert anyja nem kívánt gondoskodni róla.

A holttestek megtalálása után a nőt másik szárnyban helyezték el. A feltételezett elkövető elmondása szerint a gyerekek halva születtek. Arra csak a boncolás adhat választ, hogy az erősen bomlásnak indult tetemek mikor kerültek a hűtőtáskákba, illetve élve vagy halva születtek.