Négy ember megsérült abban a tűzben, amely egy tízemeletes társasház egyik lakásában keletkezett a kora reggeli órákban, Szolnokon – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken az MTI-vel. Az Ispán körút 128 lakásos társasházának legfelső emeletén égett ki egy lakás, és a tűzoltók négy embert menekítettek ki onnan. Egyikük, egy férfi súlyos égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett, őt a szolnoki Hetényi kórházba szállították, a másik három embert a helyszínen ellátták a mentők.

A társasházban 187 lakó él, a riasztáskor főként idősek, nyugdíjasok voltak otthon. Az oltás idejére két lépcsőházat kiürítettek, néhány lakásba nem mehettek vissza a tulajdonosok, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodott.


Tóth Tibor ezredes, katasztrófavédelmi igazgató a helyszínen elmondta: életet mentett, hogy a tűzoltók akadálytalanul eljutottak az égő lakáshoz, és az oltáshoz szükséges eszközöket a legrövidebb idő alatt fel tudták juttatni a legfelső szintre. Ennek is köszönhető, hogy alig több mint húsz perc alatt megfékezték a lángokat, és kimenekítették az égő lakásban tartózkodókat.