Tizennyolc gyereket és felnőttet szállítottak kórházba szombaton Nagylókról méhtámadás miatt. A sérültek a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba kerültek, hatuk állapota súlyos - mondta el Pápai Imre Fejér megyei vezető mentőtiszt.

A mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyermeket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket. A kirándulók - felnőttek és gyerekek az Iringo tanösvény mintegy 15 kilométeres szakaszát akarták szervezett túra keretében végigjárni, amikor eddig ismeretlen okból a repceföld mellé telepített kaptárakból méhek támadtak rájuk. A mentősök a helyszínen 28 embert láttak el, tizenkilenc esetben viszont a kórházba szállítást tartották indokoltnak.

A rendezvény 375 résztvevője olyan helyen kirándult, amelynek egyik végére - egy virágzó repcetábla közelébe - már korábban méhkaptárakat telepítettek - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szerinte a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy bekerültek a rovarok vonulási útjába, s megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, amivel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.

Update: Stabil a székesfehérvári Szent György Kórházba szállított, a Fejér megyei Nagylóknál szombaton méhtámadást szenvedett betegek állapota, s a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba kerültek közül sincs senki életveszélyben - tudta meg az MTI az intézményektől.

A székesfehérvári kórházba került gyerekek közül hárman az orvosi ellátást követően már hazamehettek, egyet az intenzív osztályon, a többieket a kórház más osztályain tartják megfigyelés alatt. A mentők által beszállított öt felnőtt közül hármat a sürgősségi, kettőt az intézmény más osztályán tartanak megfigyelés alatt. Mindannyiuk állapota stabil mondta el az MTI-nek Szabó Gabriella orvos-igazgató helyettes.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállított három méhcsípett beteg közül senki sincs életveszélyben - közölte Mészáros Lajos, az intézmény főigazgatója.