Zaklatás miatt kapott végrehajtandó fogházat

2012.05.09. 12:30 Módosítva: 2012.05.09. 12:45

Hónapokon át veréssel fenyegette egy nyárlőrinci férfi egy ismerősét, ha nem létesít vele szexuális kapcsolatot - írta a baon.hu. Amikor már elviselhetetlenné vált a zaklatás, feljelentést tett a nő, a bíróság pedig – precedens esetként – végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a zaklatót. Hasonló esetekben ugyanis nem szokták börtönbe küldeni a vádlottakat, ezúttal azonban – mivel a zaklatás már minden határon túl ment – másként látta a bíróság. A férfi még 2009 őszén ismerkedett meg a nővel, aki kőművesmunkát rendelt tőle a házánál. A munkakapcsolatot kihasználva azután arra akarta rávenni a megrendelőt a férfi, hogy szerelmi viszonyt is kezdjenek. A nő ellenállt, ami azonban nem akadályozta meg a kőművest a további ostromban. Ennek részeként 2010 nyáron, két hónap alatt 310 alkalommal hívta fel a nőt a mobiltelefonján, illetve több sms-t is küldött neki. A telefonhívások során azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házát, meg fogja verni, és leszúrja, ha nem lesz az övé. Rendszeresen megjelent a nő házánál, sőt felkereste a munkahelyén is.

A legdurvább eset azonban az volt, amikor rendőrök előtt is megfenyegette a vádlott a sértett nőt. Egy tiszakécskei kft. telephelyén találkoztak 2010. július 12-én, ahol át akarta ölelni és megpuszilni a nőt a felhevült férfi. Mivel a sértett ekkor is ellenállt, a szolgálatban lévő, egyenruhás rendőrök jelenlétében fenyegette meg azzal, hogy „agyonüti és szétveri a fejét”. A rendőri felszólítás ellenére sem fejezte be a zaklatást, ezért aznap a tiszakécskei rendőrőrsre előállították, és garázdaság miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben. Ám ennek ellenére folytatódtak a zaklatások, mire büntető eljárás indult az erőszakos kőművessel szemben.

A Kecskeméti Városi Bíróság személy elleni erőszakos cselekménnyel, fenyegetve elkövetett zaklatás miatt most 7 hónap fogházbüntetésre ítélte. A férfi fellebbezett, ezért a döntés egyelőre nem jogerős. Amennyiben másodfokon is elítélnék, akkor a 7 hónapnál többet lesz rács mögött: a zaklatást ugyanis egy korábbi felfüggesztett büntetésének próbaideje alatt követte el. Az előzmény az volt, hogy a városi bíróság még 2009-ben hulladékgazdálkodás rendje megsértése, és más bűncselekmények miatt, jogerősen 1 év börtönbüntetést szabott ki vele szemben.