Avartűz miatt lángra kapott egy gázcsonk Szentendrén péntek délután. A tűz miatt 28 épületből 35 lakót kellett kiköltöztetni - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője. Szabó János elmondta, egy gazos területen keletkezett a tűz, amelytől meggyulladt egy gázcsonk a Makkos utcában. A tűzben senki sem sérült meg

Szabó János szerint a Tigáz helyszínen lévő munkatársai igyekeznek mielőbb feltárni a sérült csonkkal összeköttetésben lévő föld alatti elzáró szerelvényt. A tűz miatt kitelepített lakók valószínűleg csak este térhetnek vissza otthonaikba.

Az MTI munkatársa a helyszínen azt látta, hogy a kitelepítettek a környékbeli utcákban többnyire kempingszékeken ülve, kezükben vizes flakonnal, türelmesen várnak. Elmondásuk szerint a Pismány oldalában lévő meredek területet mintegy 300 méteres sugarú körben zárták le, azon belülre senkit nem engednek a hatóságok.


Nagyobb térképre váltás

A szentendrei tűzoltóság és a rendőrség mellett a helyszínen vannak a gázművek szakemberei is. A váci katasztrófavédelmi kirendeltség szabálysértési eljárást indított az avartűz okozója ellen - tette hozzá az igazgatóhelyettes.