Hétfőre állhat helyre a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között

MTI
2012.05.13. 13:04
D  AS20120513002
Fotó: Kovács Tamás

Várhatóan hétfő reggel 4 órára áll helyre a vasútforgalom Aszód és Gödöllő között azt követően, hogy a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon szombat délután egy Miskolc felé tartó tehervonatból több üres tartálykocsi kisiklott - közölte a MÁVINFORM vasárnap. Emiatt jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban. A MÁV és a mentésben résztvevő szakemberek nagy erőkkel dolgoznak a pálya felszabadításán, a MÁV daruk segítségével visszaállította az oldalára borult tartálykocsikat - mondta Loch Erika Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A helyreállítás végéig buszok közlekednek Gödöllő és Aszód között, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Budapest és Eger között közlekedő sebesvonatok helyett Gödöllő és Aszód között szintén vonatpótló buszok közlekednek. A vonatok Budapest és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

D  AS20120513001
Fotó: Kovács Tamás

A 80-as számú vonalon az InterCity vonatok, a Budapest és Miskolc, Budapest és Sátoraljaújhely között közlekedő gyorsvonatok egyesítve, Újszászon át kerülő útvonalon közlekednek, amelyek a Hatvan és Budapest közötti állomásokat nem érintik. Az utazók Hatvantól a Hatvan és Budapest között közlekedő személyvonatokat vehetik igénybe. A kerülő útirányon közlekedő InterCity vonatok InterCity pót- és helyjegymentesen vehetőek igénybe.