Egy 28 éves anya és három gyermeke vesztette életét a 44-es főúton hétfőre virradóra, amikor gépkocsijuk frontálisan ütközött egy kamionnal Békéscsaba és Kondoros között - közölte Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A főúton teljes útzár van. A szóvivő elmondta: a baleset a 44-es főút békési úti elágazásánál, Békéscsabától mintegy 14 kilométerre történt, a 104-es kilométerkőnél. Az autó, mely Szarvas felől Békéscsaba irányába haladt, áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy román kamionnal. Az autóban utazó négy ember - a kocsit vezető fiatal nő és vele utazó gyermekei - azonnal életét vesztette. A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrség mind a négy sávot lezárta.

A baleset miatt a Békés Megyei Katasztrófavédemi Igazgatóság két fecskendővel és a műveleti szolgálat járművével vonult a helyszínre, összesen 13 tűzoltó dolgozik ott - mondta el Tímár Tamás, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A békéscsabai rendőrkapitányság szakértők bevonása mellett vizsgálja a baleset körülményeit.