.

A Shekulli albán lap internetes hírportálján olvasható jelentés szerint a busz a tengerpart mentén kígyózó úton haladva zuhant eddig ismeretlen okból egy szakadékba. A járművön a sofőrön kívül 49 egyetemista utazott, többségük lány. A baleset következtében tizenegyen vesztették életüket, köztük a busz sofőrje.

Két mentőhelikoptert is küldtek a helyszínre, ahol a meredek part miatt rendkívül nehéz a mentés. Az albán hírportál szerint huszonöt sebesültet sikerült kórházba szállítani. Több diák a buszba szorult, így még nem tudni, mi lett a sorsuk.

A közúti katasztrófa okairól egyelőre nincsenek pontos információk. Az albán belügyminiszter és az országos rendőrfőparancsnok  a helyszínre sietett, a chicagói NATO-csúcstalálkozón résztvevő Sali Berisha albán kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Az albán honlap szerint két busz szállított tanulmányi kirándulásra diákokat, ezek egyike zuhant a szakadékba. Himara 220 kilométerre délre fekszik az albán fővárostól, Tiranától.