Elfogtak egy férfit és két fiatalkorú társát abból a tízfős csoportból, amely az utcán rátámadt egy másik társaságra, majd kirabolta annak tagjait Bogácson - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Dobi Tamás elmondta: egy csoport tagjai vasárnap hajnalban az utcán cigarettát kértek egy arra haladó másik társaság tagjaitól, s bár azt megkapták, újabb cigarettákat követeltek. Ehhez már nem jutottak hozzá, ez pedig annyira felbőszítette a csapat egyes tagjait, hogy megfenyegették, illetve bántalmazták a velük szembeszegülőket. A támadók végül nyakláncot és karkötőt téptek ki a sértettek nyakából, illetve kezéről, majd elmenekültek a helyszínről.

Az erőszak következtében az érintettek nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportos rablás ügyében indított nyomozást, amely néhány óra alatt eredményre vezetett: másnap (hétfő) délelőtt sikerült beazonosítani a szomolyai elkövetőket. A tízfős csoportból egy férfit és két fiatalkorú társát a hatóság bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.