Megölte újszülött gyerekét, három évet kapott

2012.05.22. 13:03

Emberölés miatt három év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék kedden azt a 35 éves bodrogi nőt, aki múlt év januárjában megölte újszülött gyermekét - írta meg az MTI. Lehőcz Beáta eltitkolta terhességét, majd otthon szülte meg gyermekét, akit megölt, majd a fagyasztóládába rejtette a holtestet. A testet az élettársa találta meg 10 hónappal később.

A vádlott korábban tett elmondása szerint, Bodrogon élő asszonynak már van egy tízéves fia az élettársától, aki nem akart több gyereket. Ezt tudva és elfogadva, második terhességét a nő megszakíttatta, a harmadikat azonban későn vette észre, így erre már nem volt lehetősége. A terhességét titkolta, végig dolgozott, és akkori testalkata miatt senkinek, az élettársának sem tűnt fel, hogy várandós. A szülés megindulásakor egyedül volt otthon, a kislányt a fürdőkádban szülte meg. Elvágta a köldökzsinórt, majd átmetszette az újszülött nyakát, és miután meghalt egy törölközőbe csavarta, amit egy műanyag zacskóba tett és a holttestet a fagyasztóládába rejtette.

Az asszony a rendőrségi kihallgatása során azt mondta: nem akart tudomást venni a terhességéről, és nem emlékszik arra, amit a gyermek születése után tett.


A bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy a hasonló ügyektől eltérően ezúttal nem két, hanem három szakérőt is felkértek a vádlott elmeorvosi vizsgálatára. A szakértők megállapítása szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor beszűkült tudatállapotban volt. Tekintettel erre, a bíróság élt azzal a törvény adta lehetőséggel, hogy az ilyen esetekre vonatkozó tíz év fegyházban letöltendő minimum büntetést mérsékelheti.

Az ügyész súlyosbításért és fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett, valamint indítványozta a vádlott előzetes letartóztatásba vételét. A vádlott és védője az elmeorvosi szakértői véleményre hivatkozva enyhítésért fellebbezett.

A bíróság az előzetes letartóztatásról szóló indítványt elutasította, amely ellen az ügyész fellebbezést jelentett be. Az ügyben jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz.