Meghosszabbította az április végi győri kettős gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Győri Városi Bíróság - közölte a megyei törvényszék szóvivő bírája pénteken az MTI-vel.

Máté Kinga tájékoztatása szerint az intézkedés a tárgyalás előkészítése során hozott határozatig, de legfeljebb augusztus 25-ig szól. A határozatba - noha korábban a férfi házi őrizetbe helyezését kérték - mind a gyanúsított, mind védője belenyugodott.

Az előzetes letartóztatás meghosszabbításának indoka, hogy a folyamatban lévő nyomozási eljárásban ugyan kihallgatták a gyanúsítottat és több tanút, de további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges. A bíróság megítélése szerint a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén változatlanul fennáll a tanúk befolyásolásának, bizonyítási eszközök megsemmisítésének, elrejtésének veszélye és ezáltal a bizonyítás megnehezítése, meghiúsítása, valamint a gyanúsított részéről az eljárás befolyásolásának veszélye - jelezte Máté Kinga.
A gyanúsított a rendőrség korábbi közlése szerint április 22-én, vita után sörétes fegyverével sebzett halálra két embert. A Bercsényi-ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik szombat este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. 
A két későbbi áldozat emiatt ment vissza vasárnap délelőtt "felelősségre vonni" a presszóst, aki az utcán lőtte meg őket engedéllyel tartott puskájával.