Négy éven át ölt egy kínai sorozatgyilkos

MTI
2012.05.27. 15:01

Tizenegy - többségükben fiatal - férfit tett el láb alól egy kínai sorozatgyilkos az elmúlt négy év során. Az 56 éves Csang Jung-minget (Zhang Yongming) nagy mennyiségű tárgyi bizonyíték, DNS vizsgálati eredmények alapján gyanúsította meg a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartomány rendőrsége a gyilkosságokkal. Csangot már egyszer - 1979-ben - gyilkosságért két évre felfüggesztett halálbüntetésre ítélték, de végül 1997-ben kiszabadult.

A China Daily szerint az elmúlt években legkevesebb hét tizenévesnek veszett nyoma Csang falujában, illetve a környékén. Az egyik 19 éves áldozat bankkártyáját és telefonkártyáját megtalálták Csang otthonában. A Nanmen faluban egyedül élő férfi a háza közelében lévő csendes utcában támadta meg az arra járókat, a nyomokat darabolással, égetéssel és földbe temetéssel tüntette el.

A központi hatóság emberei több mint 20 napon át folytatták a nyomozást Nanmenben, ahol Csangot őrizetbe vették. Az érintett családokkal a rendőrség felvette a kapcsolatot. Az eltűnt fiatalok hozzátartozói azt hitték, hogy gyermeküket illegális téglagyárakban kényszerítik munkára, ismeretlen helyen.

A korábbi hírek szerint, miután a közbiztonsági tárca nyomozókat küldött a helyszínre, egy megyei és egy járási rendőri vezető leváltását kezdeményezték. A minisztérium vasárnapi közleménye is kitér rá, hogy a felelős rendőröket meg fogják büntetni.