A rendőrség szerint Luka Rocco Magnotta, az ismert kanadai pornószínész a gyanúsítottja az utóbbi idők legmegdöbbentőbb darabolós gyilkosságának – írja a CBS honlapja. A férfi áldozatának levágott darabjait postán küldte el különböző helyekre.

Többek közt a kanadai Konzervatív Párt központjába egy lábat postázott, de a gyanúsított nem vádolható politikai elfogultsággal, hiszen egy másik testrészt – egy kezet – a postán találtak meg, ez pedig a kanadai Liberális Párt központi irodájának volt címezve. Az áldozatot még nem sikerült azonosítani, lévén több testrész hiányzik: a rendőrség véleménye szerint néhányuk szintén a postán lehet.

Az Eric Clinton Redman, illetve a Vlagyimir Romanov művésznéven dolgozó Magnotta úgy került a képbe, hogy az általa bérelt montreali lakás épülete mögött találták meg azt a férfitorzót kedden, amelyről a postán talált, levágott kéz, illetve a Konzervatív Párt központjába küldött láb származik. A szomszédok szerint Magnotta abszolút kedves és udvarias férfinak bizonyult, és ezt a lakás bérbeadója, Eric Shorer is megerősítette, aki a rendőrségnek azt is elmondta: Magnotta még abba is beleegyezet, hogy ellenőrízze a hitelképességét, mielőtt aláírják a bérleti szerződést, de miután kivette a lakást, nem sűrűn látták a környéken.

Az ismeretlen helyen tartózkodó Magnotta ellen most országos körözést adott ki a kanadai rendőrség: egyelőre eredménytelenül. A rendőrség ugyanakkor most a postai küldeményeket is átvilágítja, hátha az áldozat több darabjára is ráakadnak. A rendőrök azt is feltételezik, hogy Magnotta valószínűleg ismerte az áldozatot, és így sikerült őt csapdába csalnia.