Kislányokat vetkőztetett a történelemtanár

2012.05.31. 11:01

Egy marosvásárhelyi általános iskola tanárát azzal vádolják, hogy több ötödikes diákot kényszerített vetkőzésre, majd a telefonjával rögzített képeket feltette az internetre. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, adta hírül a manna.ro.

A tanárt 21 diák szülei jelentették fel a tanfelügyelőségen. A vizsgálatba a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) is bekapcsolódott, és szexuális zaklatás és gyerekpornográfia vádjával indult eljárás ellene, mivel házkutatás során megtalálták a számítógépen a gyerekekről készített fotókat és videófelvételeket. Ioan Laslo elismerte, hogy simogatta az egyik diákját, de állítása szerint nem tett semmi rosszat.

A Mediafax hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó forrás szerint így már érthető, miért szervezett a tanár évente tíz kirándulást, míg más tanárok egyet.

Az iskola igazgatója szerint a tanár 14 éve tanít  történelmet az iskolában, és eddig nem érkezett panasz rá. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 12 év börtönbüntetést is kaphat Ioan Laslo.