Hűtlennek hitte, ezért megtámadta nála jóval fiatalabb feleségét egy svéd professzor – írja a The Local hírportál. A Karolinska Instiutet elismert kutatója egy késsel levágta a nő ajkait, majd megette őket. A férfit gyilkossági kísérlet alapos gyanúja miatt vették őrizetbe.

A professzor a kihallgatás során bevallotta a tettét, ám megbánást egyáltalán nem mutatott: a rendőrök szerint inkább büszke volt arra, hogy példásan megbüntette feleségét. A munkatársai leírása alapján barátságos és kedves férfi az előző házasságának felbomlása után – amelyből több gyermeke is született – néhány héttel vette el a nála jóval fiatalabb nőt, és a rendőrség vizsgálata alapján kapcsolatukat folyamatosan a férfi féltékenykedése terhelte. A professzort a bíróság döntése alapján pszichiátriai megfigyelés alá fogják venni, hogy megvizsgálják, beszámítható-e, avagy sem.

Ingela Hessius Ekman, a megcsonkított feleség ügyvédje elmondta: védence súlyos lelki és fizikai sérüléseket szenvedett, és az orvosok még nem tudják pontosan, hogy sikerül-e a sebesüléseiből teljesen felépülnie. A professzorral a munkahelye, a Karolinska Instiutet azonnal szerződést bontott, és az intézmény szóvivője, Claes Keisu azt is elmondta: a férfi feketelistára került, és sehol máshol nem fog tudni a szakmájában elhelyezkedni.