Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült. Közülük tíz embert már kiengedtek a kórházból. Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul telefonon elmondta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító busza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török autóval. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, mely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket egy Bodrum melletti modern kórházban látják el. Az egyetlen súlyos sérült török állampolgár, a török autóban ült, őt egy izmíri kórházba szállították. A főkonzul szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

Az első hírt a balesetről az RTL Klub Híradója közölte. A tévécsatorna úgy tudta, hogy 32 magyar és két török állampolgár volt a buszon, ami Bodrum felé tartott (kedvelt üdülőhely az Égei-tenger partján). Az első hírek még arról szóltak, a busz felborult, az autó sofőrjét a tűzoltók vágták ki. A Híradóban elhangzott, hogy a balesetnek két súlyos és több könnyebb sérültje van. A két súlyos sérült egyikének bordatörése van, a másik fejsérülést szenvedett.