Egy halottja és hét sebesültje van annak a fegyveres ámokfutásnak, amit egy 25 éves személy követett el a kanadai Toronto egyik fő bevásárlóközpontjában - írja a BBC. A sérültek közül kettőnek súlyos az állapota, az egyikük egy 13 éves fiú. Az Eaton Centre-ben pánik tört ki a lövések hallatára - számoltak be a szemtanúk. A rendőrség nem fogta el a gyilkost, aki ellen hajtóvadászat indult.

Bill Blair torontói rendőrfőnök szerint célzott támadás történt, aminek során ártatlan emberek is megsérültek. "A sebesülések természete azt mutatja, hogy ez az egyén volt a célpont" - mondta az elhunytról. A gyilkosról egyelőre nem tudni, férfi-e vagy nő.


Nagyobb térképre váltás

A 19 éves, a plázában dolgozó Marcus Neves-Polonio látta, amint a lövöldöző előveszi a fegyverét és tüzet nyit. Két embert látott összerogyni a lövésektől. Erica Solmes, az egyik gyorsétterem vezetője 15 lövést hallott összesen. Két ember nem is a lövésektől, hanem a kitört pánikban sérült meg, eltaposta őket a tömeg. Torontóban utoljára 2005-ben volt lövöldözés a BBC szerint, akkor az Eaton Centre közeli egyik utcában egy tinilány halt meg.