Több mint 50 kilométeren keresztül menekült egy cigarettacsempész az M3-as autópályán a pénzügyőrök és a rendőrök elől szombatra virradó éjszaka, a sofőr az autót hátrahagyva végül eltűnt az üldözők szeme elől - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Kupecz József szerint a NAV Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának pénzügyőrei az M3-as görbeházi pihenőjénél akartak ellenőrizni egy olasz rendszámú autót, a jármű sofőrje azonban nem reagált a megállító jelzésre, sőt gyorsított és továbbhajtott az autópályán Budapest irányába. A pénzügyőrök üldözőbe vették, és értesítették a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik az autópálya 140-es kilométerszelvényében próbálták megállítani az autót. A sofőr kikerülte a rendőrautót, majd menekülés közben többször is nekicsapódott a sztrádát övező szalagkorlátoknak, illetve a vele párhuzamosan közlekedő rendőrautónak - mondta a szóvivő.


Nagyobb térképre váltás

Az olasz rendszámú kocsi a mezőkeresztesi lehajtónál végül elhagyta az autópályát, a település egyik utcájában kerítésnek hajtott. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresése eddig nem vezetett eredményre - tette hozzá Kupecz József. A sajtóreferens elmondta azt is, hogy a hátrahagyott autóban összesen 12.530 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, értéke meghaladja a 7 millió forintot. A NAV pénzügyőrei a cigarettát, valamint a járművet lefoglalták és költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A hatóság továbbá közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.