A tanítványok is áldozatai lehettek volna annak a 37 éves tanítónőnek, aki brutális módon,170 késszúrással végzett az anyjával - írta a manna.ro. Elena Mirela Marinescu 20 gyermeket tanított.

A negyedik osztályosokat oktató tanítónő a beszámolók szerint az osztályban tökéletes pedagógusként viselkedett, így senki sem sejtette, hogy mi rejtőzik benne, és hogy képes lenne meggyilkolni 77 éves anyját. Nicolae Niţă, a Curtea de Argeş-i négyes számú általános iskola igazgatója elmondta, a tanítónőnek kitűnő eredményei voltak, nagyon hatékonyan dolgozott a gyermekekkel.

2010 óta viszont nem esett át az évenként kötelező pszichológiai teszten. A szakemberek utólag megállapították, hogy súlyos mániákus depresszióban szenved, és semmi keresnivalója nem lett volna a katedránál. Az Argeş megyei főtanfelügyelő, Florin Gardin szerint ezért az iskola vezetőségét terheli felelősség.

Elena Mirela péntek este követte el a gyilkosságot. 170 késszúrással végzett az anyjával, még akkor is szurkálta, amikor az már rég halott volt. A nyomozók szerint az indíték a pénz lehetett, a tanítónő ugyanis feltehetően meg akarta kaparintani azt a 11 ezer eurót, mely egy lakásvásárlás után maradt meg.

Egyelőre 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték, akár 25 éves börtönt is kaphat tettéért.