Fagyasztóba rejtett drogra bukkantak a rendőrök Ózdon

2012.06.05. 11:20

Ózdon egy fagyasztóládában találtak meg több mint egy kilogram drogot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai. A július 3-án megszervezett rendőri akció eredményeként bűnügyi őrizetbe került a futár és a díler is.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A budapesti futárt és az ózdi kábítószer-kereskedőt akkor tartóztatták le, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A házkutatás során a fagyasztóládában egy kilogramm kábítószernek minősülő fehér port, 30 extasy tablettát és más típusú bódító szereket, továbbá több mint egy millió forint készpénzt és számos eszközt, például digitális mérleget foglalt le a rendőrség. A TEK is a részt vett az akcióban, mert feltételezhető volt, hogy az elkövetőknél fegyver van.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A lefoglalt drog pontos mennyiségét és hatóanyag tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. A lefoglalt drog értéke eléri a 3 millió forintot.

A bűnügyi őrizetbe vett 35 éves ózdi díler eleddig 7 alkalommal volt büntetve lopásért, fajtalanságért, önbíráskodásért, vagy és testi sértés miatt, míg 24 éves futár társa büntetlen előéletű.