Az alábbi, megdöbbentő képeket Oroszországban, Szentpétervárott a metró biztonsági kamerája rögzítette és a Daylimail tette közzé. A képeken látható, hogy egy utas (Jevgenyij Borogyin) vitatkozik egy metróalkalmazottal. Eleinte úgy tűnt, minden rendben van és mindkét vitázó uralkodik az érzelmein. Ami eztán történt, az vélhetően senki sem tudta volna megjósolni. Ahogyan a vita egyre hevesebbé vált, Borogyin hirtelen belökte a nőt a metró sínjeire, csupán pár másodperccel a beérkező szerelvény előtt.

A sokkoló esemény egyértelműen túllépte a másik utas tűrőképességét is, aki ököllel esett neki Borogyinnak. Ezt követően az utas a pálya szélére rohant és segített a nőnek visszakapaszkodni a peronra. Miután meggyőződött róla, hogy az áldozat nem sérült meg komolyabban, rögtön Borogyin után rohant, aki ekkorra már menekülőre fogta a dolgot.

A férfit végül elfogták és letartóztatták. Az esetnek egy másik utas is szemtanúja volt, először csak a kiabálást hallotta:

"Ott álltam a peron másik végén. Meglehetősen heves vitatkozást hallottam, és láttam, hogy hárman állnak ott, beleértve az alkalmazottat is. A vita egyre hevesebb lett, hallottam, hogy kiabálnak egymással, bár azt nem értettem, hogy mit. Aztán a férfi hirtelen belökte a nőt a sínek közé. Ez nagyon durva volt. A nőnek esélye sem volt mentenie magát. A másik utas képen vágta támadót, majd rohant a nőnek segíteni. Minden olyan gyorsan történt. Máskor is láttam már vitatkozni, esetleg lökdösődni másokat a tömegközlekedési eszközökön, peronon, de ilyet még soha nem láttam, ez valami borzalmas. Simán megölhette volna őt. Csupán másodperceken múlott, hogy a beérkező vonat nem gázolta el a nőt. Szerencsétlen eléggé kiborult és tántorgott, de nem esett komolyabb baja."