Tömeges rosszullét miatt nyomoz a rendőrség

2012.06.14. 20:23

Nyomozást indított a rendőrség a XX. kerületi Nagy László Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak hétfői tömeges rosszullétével kapcsolatban. Sass Oszkár elmondta: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság.

A gyerekek hétfő délelőtt lettek rosszul, több száz diáknak kellett elhagynia az épületet, amit a  tűzoltók és a Fővárosi Gázművek szakemberei is megvizsgáltak, de a levegőben semmilyen szokatlan anyagot nem mutattak ki. A diákok a déli órákban visszatérhettek az épületbe, kora délután azonban, amikor felvetődött a szén-monoxid-mérgezés gyanúja, ismét kiürítették az épületet.


Fekete Lászlóné, az iskola igazgatója azt mondta, a gyerekek ismeretlen eredetű szagra panaszkodtak. Az iskolából aznap több mint ötven tanulót vittek kórházba, de már valamennyien hazamehettek.


Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) területileg illetékes intézetének vizsgálata is eredménytelen volt, nem tudták megállapítani a gyerekek rosszullétének okát. Kitértek arra: az eset kapcsán nem ismernek olyan jellegű adatot, és nincs olyan jellegű információ a birtokukban, amelynek alapján közegészségügyi beavatkozásra lenne szükség.


A Heim Pál Gyermekkórház kedden közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a toxikológiai osztályukra 36 gyereket szállítottak be "bizonytalan mérgezési tünetekkel". Miután a megfigyelési idő alatt a gyerekek tünet- és panaszmentesek voltak, valamennyien elhagyhatták a kórházat.


Zacher Gábor, az Erzsébet kórház toxikológiai osztályának vezetője hétfőn azt közölte: hozzájuk 17 diákot vittek be szén-monoxid-mérgezésre utaló tünetekkel. Ezeknek a tanulóknak a többsége már hétfőn elhagyhatta a kórházat, Csak három gyereket tartottak bent megfigyelésre, de kedden őket is hazaengedték.