A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének munkatársai mentettek ki egy kisgyereket őrjöngő, késsel hadonászó apja kezéből a hajdú-bihari Nagycserén, egy tanyán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. Kelemen Éva elmondta: csütörtökre virradóra érkezett bejelentés arról, hogy egy erősen ittas férfi Nagycserén bántalmazta, majd kizavarta a házból állapotos feleségét, ő pedig bezárkózott az épületbe egyéves kisfiukkal.

A helyszínre érkező rendőrök próbálták megfékezni az áram nélküli házban tomboló férfit, de nem volt hajlandó alávetni magát az intézkedésnek. Sőt a bejárati ajtó kinyitásakor a rendőröket késsel fenyegette, és azt kiabálta, hogy megöli őket, ha közelebb mennek, majd újra bezárkózott - ismertette a részleteket a szóvivő. Hozzátette: azért, hogy a rendőrök ne tudjanak vele szemben intézkedni, felment a tetőtérbe, karjába vette alvó kisfiát, majd megállt vele az ablakban.

A rendőrök körbevették a házat, és értesítették a TEK munkatársait. Kiérkezésükig a rendőrök pszichológus segítségével tartották a kapcsolatot az apával. A TEK műveleti egységének az volt a fő célja, hogy a gyerek testi épségét garantálja, és az őrjöngő férfit ártalmatlanná tegye. A feladatot rövid időn belül sikerült megoldaniuk, és a kisfiút átadták az édesanyjának. A 39 éves férfit őrizetbe vették, súlyos testi sértés kísérlete bűntettének elkövetése miatt indult ellene büntetőeljárás, amelyért akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - közölte Kelemen Éva.