Vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 106-os kilométerénél, Siófok külterületén egy magyar rendszámú kisbusz hátulról beleszaladt egy román rendszámú buszba - tájékoztatott az MTI. A  román kisbuszban utazók közül két gyermek a helyszínen életét vesztette, hatan súlyosan megsérültek, míg a magyar kisbusz négy utasa közül három súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak kórházba. A helyszínelés befejeződött, feloldották az útzárt.

Update1: A kaposvári kórház ügyeletes főorvosa, Győrffy Károly az MTI vasárnap délelőtti érdeklődésére annyit közölt, hogy három sérültet hoztak a kórházba, az ellátásuk folyamatban van. Arról, hogy milyen állampolgárságúak, és milyen fokú sérülést szenvedtek, illetve milyen beavatkozásokra van szükség, a főorvos nem adhatott felvilágosítást.

A siófoki kórház vezető ügyeletes főorvosának tájékoztatása szerint hozzájuk két súlyos sérültet, egy 37 éves román állampolgárságú férfit és egy feltehetően szintén román állampolgárságú nőt vittek a mentők. A férfit vasárnap délelőtt műtétre készítették elő, nyílt lábszártörése van és hasi zúzódásokat is szenvedett. A nő állapota stabil, lapocka- és koponyasérülést szenvedett, de esetében műtétre nincs szükség - mondta a főorvos.  

A székesfehérvári kórházba ugyancsak két sérültet szállítottak a mentők, állapotuk kielégítő - közölte az intézmény ügyeletvezetője. Jéhn Ákos elmondta: egy fiatalkorú és egy felnőtt sérültet szállítottak hozzájuk, mindkettejüket a traumatológián ápolják. Műtéti beavatkozásra egyikük esetében sem volt szükség, megfigyelés alatt tartják őket.
A veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban az MTI érdeklődésére mindössze annyit közöltek, a hozzájuk vitt sérültek jól vannak.