Az amerikai JetBlue társaság pilótája idegösszeroppanást kapott a levegőben: üvöltözve rohant végig a repülőgép folyosóján, megtámadta a legénységet és végül a másodpilótának ki kellett zárnia a pilótafülkéből. A férfi húszéves börtönt úszott meg azzal, hogy elmebetegnek nyilvánították.

Hivatalosan is elmebetegnek nyilvánították a JetBlue légitársaság repülés közben idegösszeroppanást kapó pilótáját, Clayton Osbont – írja a Daily Mail. A texasi Forth Worth város börtönében ugyanis elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá a negyvenkilenc éves férfit, amely során kiderült, hogy a március 27-i incidens előtt komoly mentális problémái voltak, és mint ilyen, nem felelősségrevonható tettéért. Amennyiben épelméjűnek találják, akár húszéves börtönbüntetést is kaphatott volna.

Clayton Osbon kapitány március 27-én szállt fel a JetBlue New Yorkból Las Vegasba tartó járatával, ám röviddel a felszállás után furcsán kezdett viselkedni: fel-alá rohangált az utastérben, és az al-Kaidát és Afganisztánt emlegette, majd üvöltve utasította az utasokat, hogy imádkozzanak mert le fognak zuhanni. A megzavarodott pilótát az utasok tették ártalmatlanná, a gép másodpilótája pedig kényszerleszállást hajtott végre a texasi Amarillóban, ahonnan Osbont bilincsben vitték el. Az utasok később számtalan pert indítottak a JetBlue ellen.