Holttestet találtak hétfőn egy jászberényi horgásztóban és a Tiszában a folyó martfűi szakaszán – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő. S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint hétfő reggel hatkor Jászberénybe, a Vasas horgásztóhoz kellett kivonulniuk, és ott lakossági bejelentés nyomán bukkantak rá egy középkorú horgásznak a víz felszínén lebegő holttestére. Az elhunyt férfit nem sokkal ezt követően emelték ki a vízből a helyi hivatásos tűzoltók.

Hétfőn kora délután a Tisza Martfű és Rákócziújfalu közötti szakaszán találtak egy holttestet, kiemelése nem sokkal ezelőtt fejeződött be – mondta el a szóvivő. Hozzátette: a hatóságok azt feltételezik, hogy az elhunyt egy huszonhat éves martfűi férfi, aki a rendőrség információi szerint erősen ittas állapotban, még vasárnap tűnt el a két település között húzódó szabad strandon. A férfit késő estig kereste szárazföldön és vízen a rendőrség, a polgárőrség, a katasztrófavédelem és a szolnoki Életjel mentőkutyás egység. A keresést reggel újrakezdték, ekkor találták meg a férfi holttestét.

Ezzel a két esettel együtt már négy holttestet emeltek ki a múlt péntek óta a megye vizeiből. Pénteken Tiszaföldvár közelében a Tisza-csatornából egy középkorú, vasárnap pedig a Cibakházánál a Holt-Tiszából egy harmincöt éves férfi tetemét emelték ki a tűzoltók.