Embercsempészt és illegális migránsokat is fogtak az M5-ös autópályán, a szatymazi pihenőnél csütörtökön a Hármashatár néven megszervezett nemzetközi fokozott ellenőrzési akcióban, amelyben a magyar hatóságok mellett szerb és román rendőrök is részt vettek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Egy Budapestre tartó magyar taxiban három afgán állampolgár ült, kiderült róluk, hogy korábban illegálisan lépték át az országhatárt. A taxis ellen embercsempészet megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az afgán állampolgárok ügyében idegenrendészeti eljárás keretében intézkednek - tudatta a százados.

Az akció elsődleges célja a gyorshajtók, az ittas járművezetők, valamint a passzív biztonsági eszközöket nem használó járművezetők kiszűrése volt, és az ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordítottak a műszakilag alkalmatlan, érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedő járművekre is. A hatóságok negyven esetben szabtak ki összességében mintegy másfél millió forintnyi bírságot, találtak olyan autóst, aki nem vásárolt útdíjmatricát, négy járművet pedig soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek be.