Székesfehérváron egy férfi fegyverrel akart kirabolni egy gyógyszertárat, az elkövetőt a patikában tartózkodó körzeti megbízott fogta el, miután a rabló rálőtt egy gázriasztófegyverrel - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Németh-Kész Mónika elmondta, az eset dél körül történt a Széchenyi úton lévő gyógyszertárban. Mivel a héten már történt egy fegyverrel elkövetett gyógyszertárrablás Székesfehérváron, illetve néhány héttel ezelőtt ugyanezt a patikát is kirabolták, ezért a járőrök rendszeresen ellenőrzik a helyszíneket. Amikor a tettes belépett a patikába, éppen benn tartózkodott egy körzeti megbízott.

Az elkövető többször rálőtt a nála lévő riasztófegyverrel. A rendőr dulakodni kezdett vele, majd a segítségére siető járőrök segítségével ártalmatlanná tették. Mindketten megsérültek, a mentők a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították őket.

A szóvivő közölte, az elkövető egy 44 éves balatonfüredi férfi. Vizsgálják, hogy köze lehetett-e a korábbi patikarablásokhoz. Amint olyan állapotban lesz, kihallgatják, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Továbbá a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz ellene a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségnél.