Friss: Ahogy arról a pecsma.hu beszámolt, P. Lászlónak börtönben kellett volna lennie a bűntény idején. Erre a Halasi Tükör tudósítói hívták fel a figyelmet, akik kelebiai otthonában keresték fel a gyanúsított édesanyját, aki tőlük értesült arról, hogy a fiát gyanúsítják a gyilkossággal. Az ügyről ő is a rádióban hallott. Mint mondta, megdöbbent, amikor megtudta, hogy a fia a feltételezett tettes. Gy. Istvánné elmondása szerint három hete beszélt utoljára a fiával. A Halasi Tükör munkatársainak a gyanúsított édesanyja fia szobáját is megmutatta, ahol szexlapokat és rendőrségi behívókat is találtak. Az egyik papír alapján 2012. július 2-án kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe egy szabálysértési eljárás miatt. 20 napig lett volna elzárva, tehát a gyilkosság idején is bent kellett volna lennie. A férfi novemberben szabadult, egy évig ült gépkocsi-feltörés miatt, előtte 6 évig volt elzárva rablás miatt.

Bűnügyi helyszínelést tartottak a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László utolsó ismert lakhelyén. A helyszínen volt két rendőr- és egy bűnügyi helyszínelőautó. A HírTv egyik munkatársa úgy tudja, a helyszínelésben részt vett a környék legelismertebb igazságügyi orvosszakértője is. A Velvet tudósítójának a lakók arról számoltak be, hogy rettegnek az áldozat családtagjai, szimpatizánsai bosszújától.

A lakók azt is elmondták, ők úgy tudják, P. László áldozata mobiltelefonját kínálta eladásra az egyik szomszédjának, ez is segített az elfogásában. A szomszédok közül sokan még szombaton is találkoztak a házban a gyanúsítottal, állítólag a razzia miatt menekült el a házból, de nem jutott messzire.

A ház önkormányzati tulajdon, egy család azt mondta, kérni fogják a héten, hogy utaljanak ki nekik egy másik lakást, mert nem akarnak tovább ott élni. Több lakó is úgy nyilatkozott, hogy furcsállják, hogy a gyanúsított ilyen jól ismerte a zöldterületet, ahol a holttestre bukkantak, mert ennek a létezéséről még a lakók közül is csak kevesen tudtak.

A pecsma.hu információi szerint P. László valóban sérüléseket szenvedett a rendőrségi intézkedés alatt. Úgy tudják, az orrcsontja törött el, és a Honvéd kórházba szállították a rendőrök még vasárnap, azóta azonban már átszállították a rendőrkapitányság fogdájába. A pecsma.hu utolérte a gyanúsított kirendelt ügyvédjét is, aki azt kérte, egyelőre a nevét ne hozzák nyilvánosságra. A védő a pécsi lapnak elmondta: a férfit szombaton menekülés közben Bóly közelében fogták el a kommandósok, aki beismerő vallomást tett, másra azonban nem tett terhelő vallomást. A gyanúsított így fogalmazott: „Egyedül viszem el a balhét.” Indokként azt hozta fel,hogy tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg. A védő a bama.hu megkeresésére azt is elmondta, a gyanúsított az áldozatot nem ismerte korábbról, azért végzett vele, mert nem akart vele közösülni. Ott fojtotta meg, ahol a holttestet megtalálták. Oda gyalog mentek, a lány – a férfi vallomása szerint  – önszántából ment vele, útközben beszélgettek. A férfi a védő szerint nem mondta ki, hogy megbánta a tettét, de egész magatartása erre utal.

A helyszínelés alatt jött ki a házból az a férfi, aki állítólag a bűncselekményt beismerő P. László lakótársa volt, később rendőrautóba ültették. Egyesek tudni vélik, hogy a férfi a gyanúsított testvére vagy unokatestvére. A helyszínen volt az áldozat egykori vőlegénye is, aki tudósítónk kérdésére csak annyit nyilatkozott, azért ül ott, mert nincs hová mennie, és egy hívást vár. A házból a helyszínelés alatt két család is autóba ült, és elhajtottak.