Friss: A pecsistop.hu híre szerint 30 napos (ez többször is meghosszabítható) előzetes letartóztatásba helyezték aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt P. Lászlót, Bándy Kata gyilkosát.

Hajdu István szóvivő az indokokról újságíróknak azt mondta, a bíróság megítélése szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye - írta az MTI.

  P. László ügyvédje, Sólymos Sára a pecsistop.hu-nak úgy nyilatkozott, védence nagyon megbánta tettét és fenntartja keddi vallomását. Sólymos hozzátette, P. László azért nem vonult be börtönbe a korábbi szabálysértés miatt, mert már Pécsett tartózkodott, ám a levél korábbi lakhelyére érkezett.

P. László, Bándy Kata gyilkosának előzetes letartóztatásáról dönt ma, vagyis szerdán a Pécsi Városi Bíróság. A Bama helyszíni tudósítója szerint a gyanúsítottat sötétített autóban szállították az ítélőtábla épületébe, eltakarva őt a rengeteg újságíró és bámészkodó elől. A lap információi szerint a rendőrség még mindig nem vonta vissza az egymillió forintos nyomravezetői díjat, ami csak erősíti azt a következtetést, hogy további személyt/személyeket keresnek a gyilkossággal kapcsolatban. A férfi továbbra is azt állítja, hogy a bűntettet egyedül követte el.

A Pecsma. hu híre szerint semmi nem akadályozta azt, hogy a tárgyalás 11 órakor elkezdődjön. Hajdu István szóvivő szerint a tárgyalás lehet, csak 10-20 percig tart, de az is lehet, hogy órákat vesz igénybe.

Bándy Katát július 23-án, hétfőn helyezik végső nyugalomra Szekszárdon.