Több százezer forint értékű ékszert lopott édesanyjától egy szegedi férfi, aki korábban nagymamájától készpénzt emelt el – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. Jászai Linda elmondta, hogy az édesanya május elején tett feljelentést a rendőrségen, mert a nappalija dohányzóasztalán tartott szemüvegtokban lévő arany gyűrűinek nyoma veszett.

Kiderült, fia nem először károsította meg valamelyik rokonát, korábban nagymamájától lopott készpénzt, és – mivel akkor is ismeretlen helyre távozott - a rendőrség a férfi körözését rendelte el. 
A történtek miatt nem lakott együtt az asszony és a harmincéves férfi, de miután a fiúnak nem volt pénze, újra megkérte anyját, hadd éljen nála. Pár hétig rendben is ment minden, aztán eltűntek az asztalról az ékszerek – közölte a hadnagy. A gyanúsítottat sikerült elfogni, kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A 700 ezer forint összértékű karika- és pecsétgyűrűket egy zálogházban foglalták le a rendőrök. A férfival szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.